کارشناس تغذیه شهرستان در متنی ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا، مطالبی را نیز برای مردم این شهرستان بیان نمود.
کارشناس تغذیه شهرستان در متنی ضمنگرامیداشت روز جهانی غذا، مطالبی را نیز برای مردم این شهرستان بیان نمود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا؛ فاطمه مندنی پور گفت: در دهه های اخیر امنیت غذایی به یک مشکل جهانی تبدیل شده به طوری که توجه دولت مردان و محافل علمی را به خود جلب نموده است و همچنین پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال 2050 تقریباً به 10 میلیارد نفر برسد.
وی ادامه داد: با وجود آنکه در جهان بیش از سی هزار گیاه خوراکی وجود دارد، امروزه 66 درصد از محصولات کشاورزی با تنها 9 گونه گیاهی تامین می شود. به منظور تامین غذای مردم و پایداری کره زمین، باید مواد غذایی مختلفی فراهم شود. ضایعات مواد غذایی هر ساله حدود 1.3 میلیارد تن بر آورد شده است که معادل یک سوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان است و معادل غذای 2 میلیارد نفر در هر سال محسوب می شود.
کارشناس تغذیه شهرستان دنا اذعان داشت: اتلاف غذا به معنای هدر دادن پول، نیروی کار و منابع و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود. هر ساله حدود 14درصد از غذایی که برای مصرف انسان تولید می گردد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بین مراحل کشت تا رسیدن به بازار عمده فروشی، از بین می روند. راهکارهای مناسب برای پیشگیری از هدر دادن مواد غذایی هنگام خرید:
1-درمواقعی که گر سنه وخسته هستید هرگز خرید نکنید زیرا غالبا بیشتر از نیازتان خرید خواهید کرد.
2-همیشه بودجه مواد غذایی در نظر گرفته شده برای خرید اقلام غذایی مجزا کنید این کار کمک می کند که به اندازه نیازتان خرید کنید.
3-به منظور پیشگیری از فساد مواد غذایی خریداری شده همواره مواد غذایی فاسد شدنی ویا سبزیجات را در مرحله آخر خرید انجام دهید.
4-در صورت داشتن میهمان حتما از تعداد نفرات آنها مطمئن شوید تا بیشتر از نیاز ویا بیشتر از ظرفیت یخچال وفریزرتان خرید نکنید.
5-به منظور حفظ سلامت وتازگی نان وهمینطور پیشگیری از بیات شدن نان هنگام خرید نان همیشه از کیسه پارچه ای تمییز استفاده کنید.
6-نگهداری نان در یخچال موجب بیات شدن وافزایش دور ریز نان می شودبرای نگهداری نان آن را در بسته بندی کوچک ودر فریزر نگهداری کنید.